Manyetik silindirManyetik silindir gevşek karışımlardan (ahşap, taş, kömür, renkli metaller, atık karışımları vb.) metal parçaları ayırmak amacıyla kullanılır. Kendiliğinden temizlenen manyetik silindir üstüne ayırım için malzeme taşındığı bantlı konveyörün bir kısmıdır. Metal parçacıkları manyetik silindir tarafından silindir ekseninden ötesine götürülüp ayrıldıktan sonra kendiliğinden düşer.

Manyetik silindir

Manyetik silindiri kullandığınız zaman önemli ölçüde işletilen malzemenin kalitesi yükselir. Sonraki teçhizatın metal parçacıklardan korunması gerektiği yerlerde kullanımı uygundur. Taşınan malzemenin tabakası yüksek ise silindir ile birlikte ayrılan malzemenin tabakasının üst kısmından etkili bir şekilde metalleri ayıran konveyörün üstüne yerleştirilen mıknatısı kullanmanızı tavsiye ederiz.

Her müşterimize maksimum ilgi göstermekteyiz. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak isteğe göre üretiyoruz. AYIRICILAR İLE İLGİLİ ARZIMIZ İÇİN BAŞVURUNUZ

Bu ürünü şirketimiz geliştirip üretmektedir. Montaj ve servis eğitimli teknisyenlerimiz tarafından yapılmaktadır.

Manyetik silindirin nasıl çalıştığını gösteren animasyon

Manyetik silindirin kullanma prensibi

Manyetik silindir ferrit mıknatıslar ile donatılmıştır. Silindiri çok güçlü neodyum NdFeB mıknatıslar ile donatmak da mümkündür. Manyetik silindiri müşterinin gereksinimlerine uygun boyutlara getirebiliriz. Atık geri dönüşümü (atık karışımlarından metal malzemeleri elde etmek için), bıçkıhane, taşocağı ve maden ocaklarında kullanılır.

Kullanışlı bilgi – konveyör bandında daha etkili metal ayırma işlemi

Konveyörün üstüne manyetik levha yerleştirmesi

Konveyör bandındaki yüksek malzeme tabakasından metal ayırması esnasında maksimum etkinlik için manyetik levha veya konveyörün üstüne yerleştirilen ayırıcı (1) birlikte alt tabakadan metalleri ayıracak manyetik tamburu (2) de kullanmanızı tavsiye ederiz.