Otomatik temizlenen sıvı karışımlar manyetik ayırıcılarıOtomatik temizlenen manyetik ayırıcı özellikle akışkan maddelerin akımından manyetik metal kirleri yakalamak amacıyla kullanılır. Çok güçlü sabit mıknatıslar ile donatılmış olup akan sıvı ile manyetik kirlerin götürülme tehlikesi yoktur. Bu neodyum- NdFeB mıknatıslar, sıvı içinde metal kirleri tutamayan klasik ferrit mıknatıslarınkinden çok katlı daha yüksek manyetik endüksiyona (manyetik gücü) sahiptir.

Otomatik temizlenen sıvı karışımlar manyetik ayırıcılarıGenelde giriş ve çıkış çapı 50, 100, 150 ve 250 mm üretmekteyiz. Manyetik ayırıcı, iç kabuğu ısıtmak için (örn. çikolatadan ayırım) çift kabuklu model olarak da tedarik edebiliriz.

Her müşterimize maksimum ilgi göstermekteyiz. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak isteğe göre üretiyoruz. AYIRICILAR İLE İLGİLİ ARZIMIZ İÇİN BAŞVURUNUZ

Bu ürünü şirketimiz geliştirip üretmektedir. Montaj ve servis eğitimli teknisyenlerimiz tarafından yapılmaktadır.

Ayırıcının otomatik temizlenmesi

Otomatik temizleme işlemi başlatıldıktan sonra manyetik çekirdekler paslanmaz borudan manyetik ayırıcının üst kısımlara çıkar, yakalanan kirler yıkama suyu tarafından mükemmel bir şekilde temizlendikten sonra üst kısımda bulunan ventil ile ayırıcıdan boşalır. Temizleme işlemi başlatılmadan önce manyetik ayırıcının gövdesinde geri kalan malzemeyi boşalmak için diğer ventilden yararlanabilir.

Manyetik ayırıcı FESTO basınçlı havalı ekipmanı ile işletilmiş olup onun temizleme işlemi PLC – SIEMENS programlanabilir otomat sistemi ile kontrol edilir.

Malzeme ayırıcıdan geçer

Ayırıcı manyetik kirleri toplar

Malzeme bypass’tan geçer

Ayırıcı temizlenir

Ayırıcı kap – sıvı karışımlardan iki aşamalı ayırım işlemi

Otomatik temizleme ile toplanan metal kirlerin ikincil ayırımı.

Ayırıcı kapta gerçekleşen ayırım süreci

Otomatik temizlemeli manyetik ayırıcı sıvıdan metal kirleri toplar. Otomatik temizleme periyotu esnasında söz konusu kirler su veya istenilen akışkan ile durulanır.  Bu durulama sıvısı, toplanan kirler il birlikte ayırıcı kaba boşaltılır (resimde kırmızı giriş).

Ayırıcı kap şemasıAyırıcı kabın üst kısmında (kırmızı) manyetik tambur silindir mevcuttur. Bu manyetik tamburdan silindirden durulama sıvısı kabın alt kısmına geçer (yeşil). Manyetik tambur silindir metalleri toplar ve presleyen tambur silindir kirlerden kalan sıvıyı çıkartır. Bunun sayesinde ayrılmış metaller neredeyse kurudur ve eklenmiş kapta toplanır (gri kap).

Bu teknik çözümün büyük avantajı ise kabın alt kısmından durulama sıvısının tekrar ayırıcı durulaması için kullanılmasıdır. Yani durulama sıvısının minimum kaybını sağlayan bir kapalı devredir. Durulama sıvısını doldurulmasına veya komple değiştirilmesine sadece ara sıra gerek olduğu için tasarruf yapılır ve başka bir işleme ihtiyaç azdır.

Ayırıcı kap nerede kullanılır?

Kanalizasyona metal kirleri ile bulaştırılmış durulama sıvısının boşaltılması mümkün olmayan tüm yerlerde kullanılır.

Her müşterimize maksimum ilgi göstermekteyiz. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak isteğe göre üretiyoruz. AYIRICILAR İLE İLGİLİ ARZIMIZ İÇİN BAŞVURUNUZ

Bu ürünü şirketimiz geliştirip üretmektedir. Montaj ve servis eğitimli teknisyenlerimiz tarafından yapılmaktadır.

Ayırıcı kabın avantajları

  • manyetik ayırmanın yüksek etkinliği
  • metal kirlerin kapalı ikincil ayırım devresi – ayırıcı hep aynı durulama sıvısı (su, yağ veya emülsiyon) ile temizlendiği için kayıplar azalır. Sıvı kirlenme seviyesi ve ayırıcı temizleme frekansına bağlı olarak sıvı zaman zaman değiştirilir.
  • toplanmış kirlerin imha masrafları düşüktür (durulama sıvısı değil sadece metal kirler imha edilir)
  • çevreye minimum zarar verir
  • işletilmesine gerek yoktur – iş gücü tasarrufu
  • ne kadar metal kirlerin ayırıcı ile toplanmış olduğunu kolay görürsünüz

 

 

Ayırıcı kap fonksiyonu

Ayırıcı kapta ayrılmış kuru metaller

Manyetik tambur silindir metalleri toplar ve presleyen tambur silindir kirlerden kalan sıvıyı çıkartır.